dilluns, 1 de novembre del 2010

PROJECCIÓ 97a: "EXTRAÑOS EN UN TREN"

Continuem amb les històries que arriben en tren. Feia ja unes quantes projeccions que no li dedicàvem el temps a un clàssic i menys al cinema negre. A les dècades dels 40 i dels 50 el cinema americà va lluir amb esplendor amb thrillers on els personatges tenien el gust de seduir-se i d'assassinar-se mútuament. Alguns cineastes van fer virtut d'aquella perversió moral i així a les nostres projeccions dels dijous hem gaudit de pel·lícules infinites com Sed de mal (Orson Welles); inversemblants, com Perdición (Billy Wilder); cruels, com La noche del cazador (Charles Laughton); apassionants, com Los sobornados (Fritz Lang) o vertiginoses, com El sueño eterno (Howard Hawks). Ara dediquem aquesta projecció al conegut com "mestre del suspens", el genial Alfred Hitchcock, de qui hem projectat també Vértigo i Con la muerte en los talones. 
aquest és el cartell polonès de la pel·lícula


Extraños en un tren (USA, 1951) és, a més, una pel·lícula de trens l'argument de la qual es gesta amb l'enrenou de les vies i el so monòton que la vida va teixint pels carrils de ferro. Dos desconeguts es pregunten si és possible cometre el crim perfecte. La conversa dona per prou, els dos semblen animats i enjogassats amb les ocurrències de l'altre. El tren els acosta al seu destí. Els dos voldrien lliurar-se d'algú i se les enginyen perquè els desitjos puguen acomplir-se. Però les personalitats d'un i d'altre són al cap i a la fi molt distintes: un podria ser un escriptor de novel·les de gènere, l'altre és tal vegada un psicòpata. El que ha començat com un joc d'intercanvis comença a esdevenir un malson propi d'una pel·lícula de Hitchcock (algú que no és culpable s'hi veu arrossegat al mal per una confusió).
I aquest el cartell espanyol
Ací enllaceu amb un Vídeo-Projecte que modernitza el trailer de la pel·lícula  Al costat podreu veure els trailers originals amb les imatges de Hitchcock.


PROJECCIÓ 97a. DIJOUS 4 DE NOVEMBRE A LES 18.00 A L'AULA RAFAEL AZCONA DE L'IES PARE ARQUES DE COCENTAINA.

  

1 comentari:

javi ha dit...

Una peli de cinema negre i una vesprada lliure de dijous? Crec que ara no tinc cap excusa per a perdre-m'ho.

Fa un temps vaig escriure alguna cosa al voltant d'aquest gènere a un blog de wordpress en el que escric de cinema de tant en tant. Et deixe el link del post per si vols fer-li una ullada. http://lacuevadelcontestano.wordpress.com/2010/07/28/silencio-se-critica-hoy-cine-negro/

Espere veure'ns el dijous. Enhorabona pel cineclub i el bloc!

Javi